Πρόγραμμα Εκδηλώσεων χειμώνα – άνοιξης 2024

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024
Τρίτη 23 Ιανουαρίου, Άννα Μιχαηλίδου, ομότιμη Διευθύντρια Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ):
«Η τυποποίηση στη διακίνηση των πρώτων υλών: Μαρτυρίες από αρχαία ναυάγια».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024
Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, Γεωργία Κορδατζάκη, Δρ. Αρχαιολόγος: «Διερευνώντας πρακτικές στην κεραμική τεχνολογία της Προϊστορίας: πειραματική αναπαραγωγή και πετρογραφική έρευνα».

ΜΑΡΤΙΟΣ 2024
Τρίτη 12 Μαρτίου, Ελένη Κωνσταντινίδου, Δρ. Αρχαιολόγος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Α. Γκούμας χρυσοχόος-ερευνητής, και Ν. Παπαδημητρίου, Δρ. αρχαιολόγος, διευθυντής στο Μουσείο Κανελλοπούλου: «Στο εργαστήριο του Μυκηναίου χρυσοχόου».

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024
Τρίτη 16 Απριλίου, Αλεξάνδρα Λειβαδίτου, ιατρός: «Αρχαιοελληνικές και Βυζαντινές Πηγές στο Ιατρικό Βιβλίο του Ν. Ιερόπαιδος (17ος αι.)».

ΜΑΪΟΣ 2024
Τρίτη 14 Μαΐου, Δέσποινα Ιγνατιάδου, Δρ. Αρχαιολόγος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: «Επίσκεψη κατ’ Οίκον: Ιατρικές Κασετίνες από την αρχαία Μακεδονία».

ΙΟΥΝΙΟΣ 2024
Σάββατο 1 ή 8 Ιουνίου, Πιθανή Αρχαιογνωστική Εκδρομή.

Οι διαλέξεις φιλοξενούνται ευγενώς στην αίθουσα του Συλλόγου των Αθηναίων (Κέκροπος 10, 10558 Πλάκα). Ώρα έναρξης: 18:30.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η παρουσία Μελών και Φίλων της ΕΔΑΒΥΤ είναι χαρά για όλους-μας, ανεβάζει δε και τη στάθμη των παραγωγικών συζητήσεων που επακολουθούν κάθε ομιλίας.

Κατεβάστε το σχετικό έγγραφο: